čtvrtek 22. května 2014

Cizrnové koláčky

Pro vegany bezlepkáře a pro všechny, kteří jsou na sladké;)

Suroviny:
100 g cizrny
1/2 hrnku pohankové mouky hladké
1/2 hrnku rýžové mouky hladké
1 lžička prášku do pečiva bez fosf.
špetka soli
sladidlo (třtinový cukr nebo agave nebo jablečné pyré...)
1/4 hrnku slunečnicového oleje
pomerančová kůra
Náplň:
7 lžic máku
citronová šťáva a kůra z 1 citronu
skořice
sladidlo spíše tekuté (podle chuti)
voda (podle pořeby)

Cizrnu namočíme přes noc a pak uvaříme doměkka (kdo chce zabránit účinkům slupek, tak po uvaření oloupe;)).
Náplň: Mák si nameleme a zapracujeme do něj zbylé suroviny na náplň a necháme odpočívat a propojovat chutě.
 Do mísy si nasypeme obě mouky, prášek do pečiva, sůl a nastrouhanou pomerančovou kůru, promícháme. Cizrnu, olej a sladidlo rozmixujeme na krém. Cizrnový krém nalijeme do moučné směsi a vypracujeme si tužší těsto. Z těsta tvoříme placičky, na které dáváme makovou náplň. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 15-20 minnut.

Žádné komentáře:

Okomentovat