neděle 11. května 2014

Pohankovo-jáhelné koláčky

Veganské, bezlepkové koláčky z jedné bedýnky.

Suroviny:
1/2 hrnku nepražené pohanky
1/2 hrnku jáhel
1/3 hrnku třtinového cukru
1 lžička bezfosfát. prášku do pečiva
špetka soli
1/4 hrnku slunečnicového oleje
asi 3/4 hrnku vody
Náplň:
50 g slunečnice
50 g vlašských ořechů
hrst kustovnice čínské (nemusí být)
1 větší jablko
skořice
sladidlo podle chuti

Slunečnici, vlašáky a jablko rozmixujeme, přidáme skořici, kustovnici a podle chuti sladidlo (nemusí být), náplň je hotová.
Muffinovou formu si vymažeme olejem.
Jelikož mám doma mlýnek na obilí, tak jsem si na něm umlela pohanku a jáhly na hrubší mouku, pokud mlýnek nemáte, tak obě mouky lze koupit ve zdravé výživě. Do mísy vsypeme mouky, cukr, prášek do pečiva, sůl a promícháme a přilijeme olej a vodu a zamícháme těsto.
Do každého muffinového dolíčku dáme lžíci těsta  a lžičku náplně. Pečeme na 170 °C asi 10-15 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat