úterý 22. dubna 2014

Oregánovo-datlové hranáčky

Na zahrádce se mi krásně "plevelí" oregáno a v lednici se kutálely datle, takže...;)

Suroviny:
hrst lístků čerstvého oregána (dobromysl)
100 g datlí
3/4 hrnku ořechové drti (z mléka)
citronová šťáva a kůra z 1/2 citronu
kokos na zahuštění
2 lžíce kokosového oleje

Datle si namočíme aby byly měkčí, nakrájíme je a spolu s oregánem, citronovou šťávou a kůrou rozmixujeme. Do těsta přidáme ořechovou drť, kokos s rozpuštěný kokosový olej a propracujeme. Necháme asi půl hodiny odpočinout v lednici a poté tvarujeme nepravidelné tvary nebo kuličky, jak je libo ;) Uchováváme v lednici.

1 komentář:

  1. Tyhle hranaté bonbónky byly faaakt dokonalé...jedna báseň

    OdpovědětVymazat