úterý 1. dubna 2014

Jablečný vita dortík

Co nachystat klasickému jedlíkovi, aby mu chutnalo...no přeci vitariánské sladkosti, ty jsou nejvíc nejlepší na světě;)

Suroviny korpus:
hrst datlí
drť z mandlového mléka (které jsem dělala ze 150g mandlí)
1-2 lžíce kokosového oleje
strouhaný kokos na zahuštění
Vrch:
1 banán
1-2 lžičky agaru
4 středně velká jablka
skořice
1 lžíce medu
1 citron
200 ml vody

Datle si asi na 30 mint namočíme do vody aby se pak daly dobře umixovat na pastu. Do datlové pasty pak zapracujeme mandlovou drť, rozpuštěný kokosový olej a podle tuhosti strouhaný kokos (tak, aby se těstem dobře vycpala forma). Korpus natlačíme do formy, kterou jsme si lehce vymazali kokosovým olejem a překryjeme folií a dáme chladit do lednice.
Agar s vodou přivedeme k varu a odstavíme.
Jablka si odšťavníme a do šťávy vmícháme med, citronovou šťávu a skořici.
Banán si nakrájíme na kolečka a lehce vtlačíme do korpusu.
Agar necháme vychladnout na 40°C a pak jej nalijeme do jablečné šťávy a následně rychle na korpus. Překryjeme folií a dáme vychladit a ztuhnout do lednice.


1 komentář: