neděle 16. února 2014

Pikantní salát s kozlíčkem polníčkem

Miluju chuť datlí a cibule...dohromady samozřejmě, možná nezvyklé, ale pro moje chuťové pohárky krása.


Suroviny: (množství zde neuvádím, co mi přišlo pod ruku jsem tam šoupla)
bílé zelí, kozlíček polníček, brokolice, datle, tebi, nepražený kokos na ozdobu
dip: cibule, len, sezam, sušená rajčata, citronová šťáva, voda


Datle namočíme na půl hodiny do vody aby změkly. Zelí nakrouháme a brokolici nadrobno nakrájíme, měkké datle nakrájíme na malé kousky. Zeleninu v míse promícháme s tebi.
Len a sezam projedeme na makovém mlýnku, cibuli a rajčata nakrájíme a všechny suroviny na dip dáme do mixéru, přidáme citronovou šťávu a vodu a dobře promixujeme. Dipem zalijeme zeleninu a dozdobíme kokosem.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat