Trocha piplavé práce, ale výsledek stojí za to ;)
Budete potřebovat:
100 g kešu
asi 3 lžíce kokosového oleje (prostě aby hezky vytuhly)
datle (podle chuti)
strouhaný kokos (podle konzistence)
asi 2 lžičky karobu
sladidlo (med, agave, ...)
citronová kůra a šťáva
Jádra:
Datle na chvíli namočíme do vody, aby lehce změkly a daly se mixovat. K datlové pastě přidáme karobový prášek, 1 lžíci kokosového oleje a strouhaný kokos (množství podle konzistence, tak aby se nám dobře tvořily jádra). Z těsta tedy ukoulíme malinké kuličky a dáme vychladit do lednice.
Kešu ořechy rozmixujeme se 2 lžícemi kokosového oleje na hladkou hmotu a přidáme sladidlo, citronovou kůru a šťávu a podle konzistence opět strouhaný kokos a vytvoříme hezké těstíčko.
Každé karobové jádro obalíme kešu těstem a ještě obalíme v kokosu a dáme ztuhnout do lednice.
Ahaaaaaaaaaaaaa... tři lžíce kokosového oleje - ty to máš i s hádankou... nakoupím a vyzkouším... a pak poreferuji...
OdpovědětVymazatJo aha, je to kokosový olej, nějak mi v tom zápalu psaní vypadl ;)
OdpovědětVymazat