pondělí 3. března 2014

Křupavé placičky z červeného kyselého zelí

První slíbený kousek, který se krásně do křupava dosušil dneska a totálně mě překvapil svou úžasnou chutí ;)

Suroviny:
asi 1 hrnek kvašeného červeného zelí
2 lžíce veganského parmazánu (rozmixované mandle a lahůdkové droždí v poměru 2:1)
asi 4 lžíce zlatého lnu
asi 150 ml voda
("asi" je mé oblíbené slůvko,jednotlivá množství lze určitě libovolně upravit)

Zlatý len si nameleme na makovém mlýnku a zalijeme vodou aby nabobtnal. Jakmile udělá len vajičkovitou konzistenci zamícháme ho k zelí a přisypeme parmazán, dobře promícháme a tyčovým mixérem párkrát promixneme. Poté tvoříme placičky a sušíme do křupavosti, která nám nejvíce vyhovuje. Já jsem sušila asi 20 hodin, tedy jsou dokonale křupavé a moooooc dobré ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat