neděle 23. března 2014

"Sýrek" slunečňák

Jednoduše jsem si posteskla po tvrdém sýru a chuti něco nakrájet na plátky a pak to třeba na něco dát a sníst;)

Suroviny:
100 g namočené slunečnice
černá himalájská sůl
oregano
sladká paprika
citronová šťáva
1 pěkná lžička agaru
cca 300 ml vody

Agar si uvaříme asi v polovině množství vody a necháme chladnout (na 40°C, při nižší teplotě už opravdu rychle tuhne).
Slunečnici rozmixujeme ve zbývajícím množství vody dohladka a přidáme sůl, koření a citronovou šťávu dle chuti (po přidání agaru se síla chutí zjemní, naředí). Když má agar tu správnou teplotu, tak ho nalijeme do slunečnicové směsi, kterou při nalívání mícháme, aby se nevytvořily agarové hrudky. Potom celou směs nalijeme do formy a dáme ztuhnout do lednice.


Žádné komentáře:

Okomentovat