Bedýnkové raw tyčky;)
Suroviny: (množství jednotlivých surovin je orientační)
Základní těsto:
asi 14 ks namočených fíků (stačí 15 minut)
70g mandlí (měla jsem drť po ořechovém mléce)
asi 2-3 lžíce kokosového oleje (aby pak hezky vytuhly)
+ 1 lžíce raw kakaa
50g kešu
citronová šťáva
+ 50g nesířených rozinek
citronová šťáva
4 lžíce strouhaného kokosu
jablečná vláknina (podle konzistence)
Fíky nakrájíme na kostičky a umixujeme na pastu, pokud to jde ztuha přilijeme kokosový olej. Do fíkové pasty zapracujeme mandle a vytvoříme si hezké tvárné těstíčko. Základní těsto rozdělíme na dvě části.
Do 1. přidáme kakao, citronovou šťávu a na hrubo mixnuté kešu a opět propracujeme.
Do 2. citronovou šťávu, rozmixované rozinky, kokos a dle konzistence jablečnou vlákninu.
Z každého těstíčka uválíme válečky a dáme chladit do lednice.
Žádné komentáře:
Okomentovat